vrijdag 20 september 2013

herfst in aantocht.............

Nu mijn laatste (grote) project (een lekker warm plaid) op zolder ligt te drogen onder natte theedoeken, moet ik natuurlijk even iets tussendoor doen. En het werd een hoesje voor mijn eigen mobiel. In een uurtje had ik hem wel voor elkaar. Nog even opgepimpt met een hartje en bloemetje en klaar voor gebruik!Verder begint het al aardig herfst te worden, en dat betekent dat er maar weer eens een colletje gemaakt moet worden. Dit keer voor m'n jongste dochter, die het garen al had uitgezocht: namelijk victory garen in de kleur cyclaam. Een lekkere felle kleur. Zelf heb ik een paar bollen Drops Eskimo besteld om weer eens een mandje te haken en dan te vilten! Ben benieuwd hoe dat gaat lukken. Leuke voorbeelden vind je hier.
 
Maar goed, gisteren kwam mijn pakketje binnen en ik kon niet wachten om te beginnen.
Als eerste maar een begin gemaakt met de col.  Het lijkt heel makkelijk en qua steken is dat ook zeker zo, maar het garen vind ik niet bijzonder prettig om mee te haken. Toch maar even doorzetten, ik geef niet zo snel op! Hier alvast een beginnetje:
 
 
 
De steken die ik hiervoor gebruik zijn afwisselend een toer dubbele stokjes en halve vasten.
Nog 6 bollen te gaan...................
 
Fijn en creatief weekend gewenst!
Corine
 
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Tsja, je kunt je naalden natuurlijk niet te lang rust geven, dan denken ze gelijk dat ze vakantie hebben ;-)
  Gezellig hoesje. De kol wordt denk ik heerlijk warm, maar ik kan me wel voorstellen dat je zelf niet echt warm loopt van het haken. Succes en toch veel haakplezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk telefoonhoesje!
  En de col wordt vast ook heerlijk... Haak je de halve vasten dan niet te strak? Zodat je makkelijk weer erin kunt haken in de volgende toer? Daar heb ik namelijk vaak problemen mee, de halve vasten zitten zo vast dat ik er bijna niet meer tussen kom met de haaknaald...

  Fijn weekend!

  Groetjes Sietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent van alle haakmarkten thuis he haha. Telefoonhoesjes, sjaals, giraffen.. niks is jou te gek! Leuk hoor. Vervelend dat je niet zo lekker bent, hopelijk knap je snel weer op! Met wie moet ik nu mijn blogverhalen delen? ;-)

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Werk genoeg, zo te zien!
  Tof dat je kwam linken op ikblogjijblogt, kom maandag gerust een kijkje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Mama mia, here I go again....................

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik met manlief naar Stockholm ben geweest. Wat een leuke stad! We hebben er toen van genoten. Ook...