maandag 26 februari 2018

Droomdeken2.0 en nog meer.................

Enkele weken geleden is er weer een nieuwe CAL begonnen via Wolplein. Weer een prachtige droomdeken met vele mooie steken. Tja en toen begon de twijfel, wel of niet meedoen.... Ik had immers de afspraak gemaakt met mezelf om geen nieuw materiaal aan te schaffen voor ik door mijn voorraad heen ben. Gelukkig had ik nog heel veel bollen Royal liggen voor een  plaid en na even gerekend te hebben besloot ik dus toch te beginnen. Nu zit ik weer iedere maandag te wachten op een nieuw patroon. Deze week kabels haken, ik heb er zin in!


Hij wordt wel iets kleiner en dunner dan het origineel door het gebruik van ander garen, maar dat vind ik wel leuk.
Iedere week haak ik een nieuwe baan en zoals je kunt zien is er een herhalingsrand die iedere keer hetzelfde is.

Verder heb ik ook nog een babydekentje gehaakt in de moss stitch. Het patroon kwam ik tegen bij Studio Mojo. Het blijft een simpele steek, maar met een mooi stoer effect. Ook hier gebruikte ik mijn voorraad en haakte met Julia garen en haaknaald 7.


Hieronder een foto van de deken met squares. Ik doe namelijk ook mee met #asquareaday2018 op Instagram. Volgen jullie me al op Instagram? Ook een mooie manier om van al mijn bolletjes phildar coton3 af te komen.


En als laatste ben ik  af en toe vlinders aan het haken voor het goede doel. Ook de deken ga ik doneren aan een vriendin die eind maart naar Haïti gaat om aan het werk te gaan binnen het uitvaartproject van WereldOuders. Natuurlijk wil hier ook een bijdrage aan leveren.


Het patroontje vond ik bij Dinaz.

Fijne week!
Corine

7 opmerkingen:

 1. Wat ben jij goed bezig! Het feit dat je allemaal dekens uit je voorraad kan maken, zegt natuurlijk ook wel iets ;-)
  Ik volgde je nog niet op Instagram, dat ga ik nu natuurlijk wel doen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een productiviteit! Alles weer heel mooi, ieder op zijn eigen manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent mooi druk bezig. De droomdeken 2.0 wordt heel mooi. Dat oker blijft een super mooie kleur. Ik heb nog Julia garen liggen voor de droomdeken 1.0 maar ik kom er maar niet aan toe. haha. Misschien dat hij voor volgende winter straks klaar is, als ik er ooit aan ga beginnen hihi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie oplossing om met je voorraad mee te doen aan die cal :-) En wat een leuk babydekentje, fijn dat je het aan een goed doel kan schenken (eentje waarvan je weet dat het goed terechtkomt!). De vlindertjes zijn ook een leuke lentedecoratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tot voor kort wist ik niet dan de 2.0 versie Droomdeken, maar een week of wat geleden las ik voor het eerst bij iemand erover. Hij is mooi! Warme tint garen heb je ook gekozen voor deze deken.En er is ook een breiversie...
  Ik ben aan de Nostalgia begonnen en ik hoop nu maar dat ik de verleiding kan weerstaan om ook weer... Nou, je snapt het wel!
  Ook het mosstitchdekentje ziet er goed uit, lekker zacht garen hè..
  Ik zie het al; jij verveelt je ook nooit ...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige deken de kleur is erg mooi! Fijn dat je het uit je voorraad kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw mooi die Droomdeken.
  Ik heb de eerste droomdeken gemaakt en ben nu aan de 2de bezig, wist niet eens dat er een nieuwe patroon van de droomdeken was.

  BeantwoordenVerwijderen

Mama mia, here I go again....................

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik met manlief naar Stockholm ben geweest. Wat een leuke stad! We hebben er toen van genoten. Ook...