dinsdag 17 januari 2017

Winter........

Het is winter, niet mijn favoriete jaargetijde. Maar thuis met een kopje thee en een haakwerkje, dan valt het allemaal wel mee. Nu even de tijd genomen om een beanie (muts) te haken. Het was even zoeken, maar er staan zoveel filmpjes en uitleg op you tube, dat het met een beetje eigen inbreng gelukt is. Ik had al een tijdje geleden een col sjaal gemaakt:


Het patroon komt van Naztazia.com

En natuurlijk nog een bol wol over, dus nu een muts erbij gehaakt. Het is een kwestie van een magische ring opzetten en dan de eerste paar toeren meerderen, tot de gewenste hoofdomvang. Dan niet meer meerderen en vervolgens toeren halve stokjes door haken. In mijn geval waren dat 15 toeren. Toen heb ik de laatste toer nog even wat steken geminderd zodat de muts iets strakker zit. Als laatste een toer halve vasten en klaar is de muts. Gehaakt met Marl wool en haaknaald 8. Ik kan er weer tegen met die kou!
.


Een tijdje terug al begonnen met (alweer) een plaid. Met het mooie garen Stone washed XL haakte ik een kabel plaid en het haakte heerlijk weg. Hij is niet zo groot geworden, dus ik hang hem mooi op mijn ladder en als iemand het koud krijgt, is het dekentje snel gepakt. Het patroon komt uit de Simply haken.(nr feb/mrt 2016)

Het beginnetje


Kabels haken is niet moeilijk, je haakt ze met dubbele reliëfstokjes.


En nu hangt hij dan op mijn ladder.


Dit was dan ook voorlopig mijn laatste deken, ik heb er inmiddels al erg veel en weet niet meer zo goed wat ik er mee moet ! Nu wissel ik ze maar af op de ladders, zo heb ik iedere keer weer iets anders om naar te kijken.

Mijn volgende projecten zullen meer baby gericht  zijn, daar ik in juli oma ga worden! Ik kijk er erg naar uit!
Mijn zoon en schoondochter krijgen hun eerste kindje. De ideeën borrelen al in mijn hoofd en ik ga jullie zeker op de hoogte houden van de projecten die ik ga haken. In ieder geval komt er een baby droomdeken. Ik heb zoals jullie weten een droomdeken voor hun nieuwe huis gehaakt en dan vind ik het ook leuk om een mini exemplaar te haken.
Wordt vervolgd!


Groet, Corine
5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, wat leuk dat je oma wordt :) Ja, dan krijg je als vanzelf weer inspiratie, een leuk idee, een baby droomdeken :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk, een kleinkind! Gaaf idee dat je hun droomdeken in miniversie gaat maken :-)
  Veel plezier met al het baby-gerelateerde spul, super leuk!
  De winter wordt voor jou nog fijn met zo'n mooie set :-)
  De deken is weer prachtig, ik houd van die stoere uitstraling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat oma!!
  Ik kijk al uit naar die mooie baby-creaties!
  De deken is prachtig zeg, en nee, de winter is ook niet mijn favoriete seizoen maar die dekens komen nu toch wel van pas :-)
  En een muts! Ook handig en mooi gemaakt! Moet ik dringend ook eens proberen!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo'n set te hebben van col en muts! En je kabeldeken ziet er heel mooi uit. Wat leuk dat je oma wordt. Succes met al je borrelende ideeen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd dat je oma wordt. Leuk om voor jouw klinkind dingen te maken. Jouw b]kabeldeken is echt mooi. Net als het wintersetje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Diverse projecten.................

Het is alweer eind juni......wat vliegt de tijd en zo ook de zomer. Al komt hij wel tot zijn recht deze week! De tuin is op zijn mooist en ...