dinsdag 11 oktober 2016

Update...................

Dat is een tijd geleden, ik zie dat mijn laatste bericht in juli was. In die tijd heb ik niet stil gezeten en vandaar vandaag deze update. Ik eindigde de vorige keer met de mooie deken van de CAL Dancing in the rain. Nu, hij is helemaal af en de rand maakt hem helemaal compleet. Hij ligt heerlijk te pronken op de bank.


Het was een heerlijk project om aan te werken!

In de vakantie, wij waren in Italië aan het Gardameer, heb ik bijna niet gehaakt.
Het was te warm en ik heb heerlijk veel boeken gelezen, ook een hobby van mij.Maar door het haken gun ik me er geen tijd voor. Herkenbaar? Eén boek is echt een aanrader: Voor jou van de schrijfster Jojo Moyes. Een aangrijpend verhaal, en ook de film is de moeite waard om te kijken.
Nu ben ik bezig met het vervolg op Voor jou, met de titel: Een leven na jou.
Dat wat de boeken betreft, nu weer terug naar haakprojecten. Ik moet bekennen dat ik er wel met heel veel tegelijk bezig ben, hieronder een impressie:Dit plaid heb ik al wel een keer laten zien, maar nu heeft ie een bestemming. Ik heb hem groter gemaakt, hij heeft nu de afmeting van een sprei en ligt te pronken bij mijn ouders thuis.
Terwijl ik aan het haken was, kwam Viena er bij liggen en ze wilde er niet meer af. Deze deken is gehaakt met Tweed garen van de Z.( 19 bollen!) Dit project ligt al even te wachten, het mooie patroon van de ruitjesdeken wilde ik natuurlijk ook even proberen, en ik heb nog heel veel Julia garen liggen, dus een tussendoor project. Hier kun je het patroon vinden.


Ook deze twee projecten zijn in wording, linksboven een poncho die ik dacht te haken met nog wat restant Drops Andes garen, maar helaas heb ik toch niet genoeg garen en moet ik eerst bijbestellen!
Hetzelfde geldt voor de poncho met mouwen rechtsonder, een patroon van Vonnies creaties. Toch weer even wat Tweed garen bijhalen!


Kabels haken is ook geweldig om te doen. Dit plaid wordt gehaakt met het mooie stone washed garen. Het patroon komt uit het tijdschrift Simply haken. 
Nog genoeg te doen dus!

Jullie zullen je misschien wel afvragen of ik ook projecten afmaak, jazeker!
Ik haakte met het super leuke Eco barbante garen van HOOOKED een paar girafjes. Leuk om cadeau te geven:Dit patroon is ook van HOOOKED.

Nu de herfst eraan komt, kwam ik deze toffe peren tegen, en ik moest er ook een paar haken:


Het patroon komt van de nieuwsbrief INHAKEN.

Verder heb ik vorige week de bruiloft van mijn zoon en schoondochter mee mogen maken. Het was een fantastische dag, met een stralend bruidspaar en een mooi zonnetje! Mijn zoon trouwde natuurlijk vanuit zijn ouderlijk huis en ik heb daarvoor een mooie krans laten maken:


Hij hangt erg mooi naast de voordeur en ik kan hem tegen de kerst ook met wat kerstgroen versieren.

Straks als hun huis klaar is, kan er toch geen (gehaakt)plaid ontbreken op de bank? Dus voor mij de aanleiding om mee te doen met de nieuwe CAL van de "Droomdeken" 
Met het mooie garen Phildar partner 6 en kleur Renne ben ik aan de slag gegaan.
Volgende keer hierover meer.........................

Tot snel!


5 opmerkingen:

 1. Genoeg nieuws! Wat veel projecten heb je. Overigens best wel herkenbaar ;-)
  En die girafjes zijn schattig!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met het huwelijk van je zoon :-)
  Wat heb jij enorm veel projecten liggen! Ik vraag mij dan af of je het niet moeilijk vindt om te bepalen waaraan je gaat haken. Nou ja, als jij je er maar prettig bij voelt :-) Je hebt heel mooie dekens/sprei gemaakt en super schattige girafjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je er weer bent :) jazeker heel herkenbaar, ik lees nog amper. Wat een prachtige deken, die eerste foto. Nu jij komt de winter wel door met al die leuke projecten. De giraffen zijn ook schattig, altijd handig een cadeautje in huis. Zie je hopelijk snel weer. Veel liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, een hele opsomming! Nog van harte proficiat met het huwelijk van je zoon! Fijn om te lezen en te zien, al die haakideeën en -plannen, en sowieso fijn je terug te lezen :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jij hebt zeker niet stil gezeten. Wat een prachtige projecten! En gefeliciteerd met het huwelijk van je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen

Mama mia, here I go again....................

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik met manlief naar Stockholm ben geweest. Wat een leuke stad! We hebben er toen van genoten. Ook...