zondag 1 maart 2015

Allerlei....

Dit weekend maar eens aan de gang gegaan met wat projecten die ik nog had liggen. Ik had wol over van de SAS tas (klik hier) en ben toen begonnen met een poncho (het patroon komt van internet, alleen weet ik niet meer van wie). Alleen gaandeweg kwam ik erachter dat ik niet genoeg wol had en bleek het ook niet meer voorradig te zijn. Tot ik een tijdje geleden toch nog twee bollen tegen kwam, weliswaar in een andere kleur, maar dat geeft nu juist wel een leuk effect, en nu is ie dan af.


Op de beurs, afgelopen oktober, had ik onder andere een pakketje gekocht voor een col.
In dit pakket zaten drie bollen  garen met een knooknaald. Daar ik nog nooit van deze techniek gehoord had, wilde ik hier wel gelijk mee aan de slag. Alleen heeft het er wel een paar maanden gelegen en nu in een paar avonden gehaakt!


Voor deze techniek verwijs ik jullie naar you tube, daar wordt het prima uitgelegd.
Het komt er op neer dat het lijkt op een gebreide patentsteek, maar het is echt met een haaknaald gehaakt.Het is gehaakt met garen van Bergere de France en haaknaald 6.

Als laatste wil ik jullie nog een col laten zien, die ik even tussendoor heb gehaakt. De bol heb ik gekregen en wist even niet wat ik er van moest maken. Tot ik in een boek van de bibliotheek een leuke en zeer eenvoudige steek zag die ik wel eens wilde proberen:


Het lijkt op een gerstekorrel steek voor de breisterren onder de lezers.
Het is een stevige col geworden, die ik nu nog lekker kan gebruiken:


Nog een overzicht:Fijne week!
Corine


8 opmerkingen:

 1. Mooie creaties, alle 3! Ik houd wel van die naturelkleurtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie natuurlijke kleuren, hou ik van en ze zijn goed te combineren. Met de wind die nu om het huis raast komen de cols goed van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer geslaagde projecten Corine. Heerlijk als je je zo op diverse dingen kunt uitleven. Maar je kent me, ik ben afgehaakt ;-) Heb het helaas niet in de vingers. Ik zal morgen je volgende project wel gaan zien nu de sjaal af is ;-)

  Fijne dag vandaag en tot morgen collega!

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die Knook versie, daar blogde ik lang geleden al over en ik zie er maar zelden iets over voorbij komen. En die collen kun je nog prima gebruiken nu met die koude wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht toch echt, dat het de patentsteek was...mooi.
  Leuke kleurtjes heb je gebruikt...en die col, die je kun je nog wel even aan.
  Fijne dag nog,

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanmiddag was het zo koud. Dan komen jouw prachtige creaties goed van pas.
  mooie sttek/

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, ik ben verrast van het effect van de gehaakte 'patent-steek'! Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, jij hebt het 'knooken' ook gezien. Ik heb de naald (nog) niet aangeschaft, maar als ik dit zo zie...dan denk ik dat ik 'm wel ga toevoegen aan m'n verzameling. Je creaties zien er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Mama mia, here I go again....................

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik met manlief naar Stockholm ben geweest. Wat een leuke stad! We hebben er toen van genoten. Ook...