zaterdag 21 juni 2014

Rustig dagje......

Vandaag is het dan echt zomer! en ondanks niet al te veel zon en warmte nodigt de tuin toch uit om wat foto's te maken en te plukken en te genieten.....




De Annabelle op haar mooist. Grote witte bollen die nu zo dankbaar bloeien en ook al mooi in huis staan!


Ik hoop er straks nog een aantal te kunnen drogen, ze staan erg mooi in een pot of vaas.

Ook hebben we van die mooie paarse uienbollen staan, ik weet niet of het de juiste benaming is, maar ze zijn erg mooi als ze in bloei staan en ook als ze uitgebloeid zijn:


Links een uitgebloeide en rechts nog een paarse.
Ook binnen staan ze leuk:



Zelfs manlief heb ik aan het werk gezet! Ik had op Pinterest zo iets leuks gezien! Het is al even geleden dat we de tuin veranderd hebben en toen is er ook een boom gerooid. Man was hem al aan het kort zagen toen ik hem nog net op tijd een halt kon toe roepen. Nééé niet in de container, die stronken zijn erg decoratief en kunnen leuk in de tuin staan. Pffff nog net op tijd dus. En met inspiratie van Pinterest is dit nu het resultaat:



En met een frees er mooie gaten in gemaakt zodat er precies een grote waxinelicht in past!
Ik vind het weer een leuk project!


Verder is er dan ook nog de zomerse sjaal (of WK sjaal gezien de kleur) en die is nu ook af. Bijna iedere avond heb ik er aan gewerkt en nu is ie dan voor de laatste wedstrijd (poule fase bedoel ik) van Nederland af. Hopelijk brengt ie nog even geluk!


Tot slot nog vandaag ook nog even boodschappen gedaan en de nieuwste editie van Simply haken meegenomen! Ik hoef me vandaag niet meer te vervelen.


Met achterop een heerlijk bakje aardbeien, om te haken wel te verstaan.


Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!
Corine










14 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om tuinlichten te maken van de boomstamstukken!
    Het is vandaag de langste dag, maar of we vanavond nog lang buiten kunnen zitten betwijfel ik. Maar in elk geval wat het vandaag lekker weer om buiten bezig te zijn.
    Je Annabelle is prachtig! Geniet ervan, want als er een bui komt...
    Fijn weekend nog, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's en leuke haaksels! De Annebelle bloeit bij ons nog niet, maar het zit er wel aan te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige bloemen. De tuinlichten zijn echt tof. Wat een goed idee. Blijven de waxinelichten bij jou buiten goed branden? Bij wapperen ze steeds uit.
    De omslagdoek is mooi geworden. Laten we hopen dat je hem vaak om kunt dien bij voetbalwedstrijden van Nederland. Dan komt het team ver.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke post, zo op de eerste dag van de zomer.
    Heel erg gaaf hoor die boomstammen!
    Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat haken, er zullen vast veel ideeën in staan in dat blad
    Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  5. je houten stronken zijn prachtig, je kunt de ringen zo mooi tellen ook! Staat vast heel leuk zo in een groepje bij elkaar. Ik heb zelf ook een grote boomstronk in de tuin staan, gezaagd met wat rustieke kaarsen erop. Heeft wel iets! :)

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn, zo'n mooie tuin!! Creatief met bloemen, hout, katoen,... heerlijk!!

    Groetjes, Saskia :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie tuin hoor, wat prachtig he, die annabel. Je stronken zijn erg leuk, ik wens je nog een fijne zondag! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rustig dagje, volgens jou. Maar dat heb je wel verdiend! Leuk, die stronken!
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel erg leuk, zo'n kijkje in jouw tuin en al het moois dat je om je heen verzamelt. Wij hebben de annabelles ook in de tuin, maar mijn man vindt ze niet mooi, veel te groot. Ik vrees dus dat we er volgend jaar wat anders neer gaan zetten (dan verhuizen ze naar mijn zusjes tuin, die wil ze graag hebben, hihi). Leuk die boomstronken, maar ik vraag me ook af of je kaarsen niet uitwaaien? Wij hebben uit het bos eens zo'n mooie grote gezaagde stronk meegenomen, mijn zusje (ja alweer) wou hem in huis zetten als bijzettafeltje. Inmiddels heeft ze 4 van die grote stukken als tafel bij elkaar en is die ene uit het bos ook in de tuin terecht gekomen.
    De Simply Haken is leuk he, ik kreeg hem van de week voor mijn verjaardag. ;) Succes met je oranje sjaal morgen, wie weet heeft het effect. :) Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig hoor, de foto's van je tuin. Die boomstammetjes is een erg leuk idee! Simply Crochet heb ik hier ook liggen, genieten hè? gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik ga ook eens naar dat blad kijken, dat ken ik niet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige sjaal heb je gemaakt zeg! Van je lichten/boomstammen word ik heel erg blij. Goed dat je op tijd in kon grijpen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Sandra Dirks (sandradirks@home.nl)25 juni 2014 om 09:20

    Heb je van de Summer Morning Shawl toevallig de nederlandse beschrijving, ik hou me erg aanbevolen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, die heb ik niet. Maar er zit wel een duidelijke telpatroon bij, misschien kun je daar wel iets mee! En bij charami.com kun je vertaal schema's vinden! Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

      Groet, Corine

      Verwijderen

Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...