zondag 6 januari 2013

hoesjes haken

Mijn eerste bericht van 2013!!!!

Ik wens al mijn volgers en iedereen die mijn blog leest een heel gezond, inspirerend en creatief 2013 toe!! Dat er nog maar veel volgers bij mogen komen, zodat ik ook mijn eerste give-away kan doen!
(bij 100 volgers !! dus helpme!! hihi)

En dan nu mijn plannen en projecten voor dit jaar.Eigenlijk teveel om op te noemen,
maar er borrelt genoeg in mijn hoofd, aan ideeën en inspiratie geen gebrek. Tijd is vaak de storende factor?!
Ik ben nu druk bezig met een colkraag(breien) en nog bezig aan een plaid voor over de bank(breien) en diverse kleine haakprojecten zoals hoesjes voor i-pods van dochterslief en voor mijzelf heb ik er ook al één gemaakt. Ook kraamcadeautjes (uiltjes) en onderzetters (zomaar cadeautjes voor de moeders) zorgen ervoor dat ik weinig op straat ben(haha). Verder zou ik ook graag meedoen met de petits-fours waar GrietjeKarwietje elke week druk mee bezig is.

Hieronder een paar foto's van de zojuist gemaakte hoesjes: 
 
Het eerste hoesje heb ik zelf gemaakt, gewoon vasten haken tot de gewenste breedte en dan in de hoeken 2 vasten haken en zo rond haken tot de gewenste hoogte. De versiering heb ik gevonden bij Annemarie's haakblog . De middelste heb ik op ook zo gemaakt, alleen nog een flapje eraan gehaakt met een sluiting. Versierd met een bloem is ie helemaal af. (uit: 100 bloemen haken/breien)
De laatste is een instagram, die ik voor mijn dochter gemaakt heb. Hij komt bij Haak&Smaak vandaan. Nu, een leuk trio zo, voor ieder wat wils!
 
 
Ook een telefoonhoesje gemaakt:
 
 
Deze komt ook bij Haak&Smaak vandaan!!
 
Als verrassing voor in het nieuwe jaar voor beide moeders een pakketje met onderzetters gemaakt:
 
 
 
 
En het patroon komt van Karin aan de Haak en ze zijn erg leuk om te maken.
Wel heb ik ze nog steviger gemaakt door ze te stijven. Dit is erg makkelijk te doen: half kopje suiker en half kopje heet water erbij. Roeren tot suiker is opgelost en in dit mengsel de onderzetters onderdompelen, uitknijpen en twee dagen laten drogen (evt. tussen theedoek). En je cadeau is klaar!  

Dit was het weer voor vandaag, goede week iedereen!
Groet, Corine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 


Annemariehaakpatronen

4 opmerkingen:

 1. Allereerst voor jou en je gezin ook een fantastisch 2013 gewenst!
  Leuke hoesjes heb je gemaakt! Vooral die kleinste vind ik leuk en die met oogjes.
  Ook de onderzetters zijn mooi geworden, daar wwren de moeders vat blij mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for visiting my blog (Lanas de Ana), and leaving your link! I will start following your blog too! You have some very nice projects ;-)
  ♥ Ana BC

  BeantwoordenVerwijderen

Mama mia, here I go again....................

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat ik met manlief naar Stockholm ben geweest. Wat een leuke stad! We hebben er toen van genoten. Ook...