dinsdag 17 januari 2017

Winter........

Het is winter, niet mijn favoriete jaargetijde. Maar thuis met een kopje thee en een haakwerkje, dan valt het allemaal wel mee. Nu even de tijd genomen om een beanie (muts) te haken. Het was even zoeken, maar er staan zoveel filmpjes en uitleg op you tube, dat het met een beetje eigen inbreng gelukt is. Ik had al een tijdje geleden een col sjaal gemaakt:


Het patroon komt van Naztazia.com

En natuurlijk nog een bol wol over, dus nu een muts erbij gehaakt. Het is een kwestie van een magische ring opzetten en dan de eerste paar toeren meerderen, tot de gewenste hoofdomvang. Dan niet meer meerderen en vervolgens toeren halve stokjes door haken. In mijn geval waren dat 15 toeren. Toen heb ik de laatste toer nog even wat steken geminderd zodat de muts iets strakker zit. Als laatste een toer halve vasten en klaar is de muts. Gehaakt met Marl wool en haaknaald 8. Ik kan er weer tegen met die kou!
.


Een tijdje terug al begonnen met (alweer) een plaid. Met het mooie garen Stone washed XL haakte ik een kabel plaid en het haakte heerlijk weg. Hij is niet zo groot geworden, dus ik hang hem mooi op mijn ladder en als iemand het koud krijgt, is het dekentje snel gepakt. Het patroon komt uit de Simply haken.(nr feb/mrt 2016)

Het beginnetje


Kabels haken is niet moeilijk, je haakt ze met dubbele reliëfstokjes.


En nu hangt hij dan op mijn ladder.


Dit was dan ook voorlopig mijn laatste deken, ik heb er inmiddels al erg veel en weet niet meer zo goed wat ik er mee moet ! Nu wissel ik ze maar af op de ladders, zo heb ik iedere keer weer iets anders om naar te kijken.

Mijn volgende projecten zullen meer baby gericht  zijn, daar ik in juli oma ga worden! Ik kijk er erg naar uit!
Mijn zoon en schoondochter krijgen hun eerste kindje. De ideeën borrelen al in mijn hoofd en ik ga jullie zeker op de hoogte houden van de projecten die ik ga haken. In ieder geval komt er een baby droomdeken. Ik heb zoals jullie weten een droomdeken voor hun nieuwe huis gehaakt en dan vind ik het ook leuk om een mini exemplaar te haken.
Wordt vervolgd!


Groet, Corine












zondag 8 januari 2017

Oud en nieuw





Nu zullen jullie wel denken, dat is toch allang geweest. En ja dat is ook zo. Vandaag al de 2e zondag van het jaar. Ik wil mijn lezers/volgers een heel gezond en vooral creatief 2017 toewensen. 

Met de titel bedoel ik eigenlijk dat ik jullie in deze post iets laat zien vanuit mijn begintijd als blogger en natuurlijk ook iets waar ik nu mee bezig ben en/of af heb. En al scrollende door mijn blog kwam ik dan ook tot de conclusie dat ik al héél veel gemaakt heb. En het leuke is , dat ik ook projecten tegen kwam die ik al een beetje vergeten was. Hier volgt dan de eerste foto van mijn eerste blogbericht:


Mijn eerste gehaakte aapje! Het aapje heb ik nog steeds en ik kan het niet wegdoen.
Het patroon komt uit een boek, maar ik weet echt niet meer welk . Wel weer even leuk om terug te zien.Misschien ook voor jullie mede bloggers een leuk idee om eens even terug te blikken!

Verder liet ik al eerder dit begin van deze poncho zien:

 

Aanvankelijk dacht ik dat ik genoeg restjes van deze mooie Drops Andes wol had, maar al snel bleek dat ik dat toch verkeerd had. Gelukkig kon ik het bijbestellen en zie hieronder het resultaat van een heerlijke warme poncho:


 Het patroon is echt goed te doen, en met haaknaald 9 mm gaat het lekker snel.
Het patroon komt bij Stip en haak vandaan , maar ik heb het wel hier en daar aangepast.


Mijn Alles is haken vest begint ook al op te schieten, alhoewel ik het al één keer heb uitgehaald. Nu hoop ik maar dat het goed blijft gaan.


Ik wens jullie allemaal een fijne week!
Corine



Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...