donderdag 30 juni 2016

Allerlei

De laatste dag van de maand juni, waar blijft de tijd? Jammer genoeg nog niet zoveel in de tuin kunnen zitten, maar hopelijk worden de komende maanden heel zomers! Nog een paar weken voor we op vakantie gaan, en ik heb er zin in. Ben stiekem al een paar projectjes aan het vergaren om mee te nemen. Zo start er morgen via Wolplein een cursus tunisch haken en ik had nog een bon liggen, gekregen voor Moederdag. Dus snel dit leuke pakketje besteld en dat ga ik dus meenemen op vakantie. Ik weet nog niet precies wat ik ga maken, maar ik heb wel een paar ideeën.


Het pakket bevat een aantal mooie kleuren Phildar coton 4 en natuurlijk een tunische haaknaald.


Verder heb ik een tas gehaakt van Katia big ribbon plus garen. Een stevig lint garen, waar je veel leuke kussens, tassen en kleden mee kunt haken. Hij is erg leuk geworden en met een zwart hengsel die ik nog had liggen is hij bijna af. Ik mis nog een  zwarte grote knoop of gesp, maar kan die tot op heden nog niet vinden. Maar hieronder alvast een plaatje:


Het is een gemêleerd garen en met de star stitch steek krijg je een leuk effect. Klik hier voor het patroon als je ook zo'n tas wilt haken.
Aan de bovenkant een paar toeren halve vasten en je krijt een mooie rand. Nu nog op zoek naar een leuke gesp of knoop!  


Ook mijn plaid is af! Ik heb hem gehaakt met het bekende Tweed garen en met wel 14 bollen en haaknaald 9  en de Jasmijnsteek heb ik er weer een mooi exemplaar bij.





En als laatste wil ik jullie nog een mand laten zien, waar ik nog mee bezig ben:


 Het mandje haak ik met  een draad stone washed kleur moon stone en een draad by claire sparkle 3 Deze twee draden haak ik rondom touw, zodat het een stevige mand wordt. Ik haak met haaknaald 6 en het is best zwaar haken. Dus ik werk er steeds maar korte tijd aan.


Tot zover weer mijn bezigheden, nu weer snel aan de gang met mijn scheepjes deken!
Wordt vervolgd!

Corine








zondag 12 juni 2016

Tuininspiratie..........

Een paar jaar geleden hebben we onze tuin aangepast. Zo ook de beplanting. Ik houd erg van een landelijke tuin, en mijn favoriete planten zijn lavendel, hortensia's, rozen, Ze zijn dan ook volop terug te vinden in onze tuin. In juni vind ik hem eigenlijk het mooist. Nu begint de lavendel langzaam paars te worden en ook de hortensia's doen flink hun best. De Annabellen groeien ook goed en moeten hun mooie witte bollen nog laten zien. 


Het grappige is ook, dat mijn deken nu mooi kleurt bij de tuin. Dit is het plaid van de wekelijkse Mix 'n match CAL Mijn favoriete kleuren lila/paars komen niet alleen in de tuin, maar ook in mijn deken terug. 


De kleur waas van de lavendel is op deze foto goed te zien


Ook de appelboom draagt vrucht!


Viena is het liefst de hele dag buiten. Of het nu regent of niet, ze is een echte buiten kat.
We hebben schrikdraad in de tuin, zodat ze de tuin niet uit kan en zo kan ik haar ook met een gerust hart haar gang laten  gaan. Minder leuk is dat ze pas met een nog levende muis binnenkwam en hem boven in de badkamer los liet. Ja, dat is toch echt het jachtinstinct.


En hier nog een collage, met rechtsonder de aardbeienplant, waar we al veel van geoogst hebben!

Fijne zondag!
Corine

maandag 6 juni 2016

Waar het HART vol van is...........

Het leek me wel een leuke titel voor vandaag! Het is een mooie maandag en de zon doet goed haar best. Daar houd ik van. Heerlijk buiten en de tuin is nu bijna op haar mooist. Echt genieten. Zelfs met een haakwerkje en een kop koffie is het geen straf om even buiten te zitten.

Mijn vierkantjes (Dance on the beach CAL) voor deze week zijn ook af, en de hartjes die ik gehaakt heb, behoren wel tot één van mijn favorieten.


We zijn nu bij week 7 en hebben al 28 vierkantjes van de 48 gehaakt. Nog enkele weken te gaan dus!
Wil je ook  meedoen met dit mooie project, kijk dan hier


 Hierboven een klein overzicht van de al gehaakte vierkantjes. Ze moeten nog geblokt worden en natuurlijk straks aan elkaar gemaakt worden.

Vanmorgen fietste ik even naar de plaatselijke Action, om een leuke woonmand te scoren. Die komt altijd wel van pas dacht ik, zowel binnen als haakmand of buiten gevuld met hout. Ook kan ik hem nog gaan omhaken, zodat er een dichte mand ontstaat. Ik weet alleen nog niet wanneer ik eraan toe kom, want ik heb nog zoveel projecten liggen zoals o.a. het plaid dat over de mand hangt:


Zo is ie ook wel leuk, toch? Nu nog een mooi plekje vinden waar hij kan staan.
Het plaid haak ik met het tweed garen( haaknaald 9) en de mooie Jasmijnsteek!


Ik ga snel verder!
Fijne week allemaal!
Corine





Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...