vrijdag 29 april 2016

Lente........?



Het is eind april en de lente is op dit moment ver te zoeken. Dan halen we de lente maar naar binnen en ik word vrolijk van deze tulpen.Het is gewoon nog tijd voor dikke sokken. Zo zag ik in de bibliotheek een boekje over sokken haken en ik heb het meegenomen. Nu is het boekje toch niet zo'n succes en via you tube vond ik een duidelijke beschrijving. E zo haakte ik mijn eerste paar sokken. Even voor de duidelijkheid, het zijn slofsokken die heerlijk voor binnen te gebruiken zijn. En ze zitten heerlijk warm. Gehaakt met katoen garen van de Zeeman, maar ook in een tweed garen zijn ze erg leuk!


Voor wie ze ook eens wil maken, hier kun je het filmpje vinden.
Mijn Julia deken is ook klaar, 10 bollen garen en de bekende steek van "Karin aan de haak" zorgen ervoor dat mijn buiten plaid af is.



En even zin om een mandje te haken. Met sisal touw( Hema) als leidraad en twee draden garen
eerst een rondje gehaakt. Het is best zwaar haken en geen project om in één keer af te maken, want dan houd ik er beslist een tennisarm aan over!


Ik gebruik een draad van het nieuwe garen van by Claire 3 (ecru), een mooie draad met een glittertje erin. Daarnaast gebruik ik het stoere garen van Stone washed, kleur moon stone, en zo samen geeft het een leuk effect.



Ik wens jullie allen een fijn weekend!
Corine





vrijdag 15 april 2016

Update

Het is al weer even geleden, maar zoals beloofd een verslag van de lente fair. Het was een gezellige dag, met veel standhouders en veel bezoekers:


En zo zag mijn kraam eruit!


Ondanks dat ik een gezellige dag heb gehad, was ik toch wel een beetje teleurgesteld in de verkoop van mijn spullen. Er waren meer kijkers dan kopers! Maar dat is altijd moeilijk in te schatten.
Weer naar huis met volle tassen, maar toch een leuke dag! En omdat ik zoveel spullen heb, ga ik volgende week iets weggeven! Dus houdt mijn blog in de gaten. 
Sinds kort kunnen jullie mij ook volgen via Instagram. Ik zie daar ook mooie dingen voorbij komen. Zelf ben ik deze week even gaan winkelen bij de plaatselijke Action. Ik had namelijk wel zin om wat leuke spulletjes voor de tuin te vergaren, het was er immers heerlijk lente weer voor. En ik ben geslaagd. Op Instagram zette ik dan ook deze foto neer met het bijschrift: 

Een beetje van mezelf en een beetje van de ........


Ik ben helemaal gek van de kleur en de vazen lijken niet nieuw en staan super leuk op het dienblad.
Ook mijn zelf gehaakte harten( garen Julia van de Zeeman) doen het er goed bij. Alleen moet ik ze iedere keer als het gaat regenen wel binnen halen! Het patroon komt hier vandaan voor als jullie ook een leuk hart willen haken!

Naast solliciteren ben ik natuurlijk druk bezig met haken. Zo had ik nog een lading Julia garen in huis voor een omslagdoek, maar omdat ik de mijne niet verkocht heb, ga ik er toch maar iets anders van haken. Ik zat van de week in de tuin te genieten van bovenstaand zicht en dacht toen ineens dat een nieuw plaid met o.a. de kleur groen wel erg leuk zou zijn. Direct aan de slag gegaan met het welbekende patroon van Karin aan de haak. En het resultaat tot nu toe:




En ook de andere deken van de Crochet along 2016 vordert:


Het is zo leuk om te doen en iedere vrijdag wacht ik weer op een nieuw patroon.
Je kunt de patronen hier vinden.

En dan als laatste gaat volgende week 20 april de Scheepjes CAL beginnen. Ook ik kan het niet laten en heb een pakket besteld.


Ik ga voor de Dance in the rain variant en vind het een mooi gegeven dat dit ter nagedachtenis is aan Marinke, die helaas niet meer onder ons is. Haar creativiteit leeft nu verder onder ons! Ik houd jullie op de hoogte! 

Tot zover en ik wens jullie allen een gezellig en creatief weekend!

Corine









Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...