donderdag 31 maart 2016

Op de valreep........

Op de valreep van de maand maart nog even een update van al het werk dat ik deze week verricht heb. De lente fair komt nu wel heel dichtbij en het begint te kriebelen. Alle projecten die ik wil meenemen vinden vandaag een plekje in mijn "oefen kraam" of wel de huiskamer tafel.
Dat is ook wel erg leuk om te doen en ik kan daar al van genieten. Zo maakte ik deze week ook twee "dromenvangers". Ik kwam ze namelijk tegen in het tuincentrum en ook op blogs en Pinterest zijn er genoeg te vinden. Ik besloot dat ik ze zelf wel kon maken, en zo geschiedde...........



Ik kocht het hout zo kant en klaar en ook de houten bloemen en de schelpenslinger komen bij het tuincentrum vandaan. De metalen ringen bestelde ik bij de Echtstudio en het katoen had ik nog genoeg in voorraad. De patronen die ik gebruikt heb komen van Pinterest. Ik heb de dromenvangers zelf nog versierd met lintjes en houten kralen. Je kunt er alle kanten mee op.



Een kijkje verder op de tafel:


Mijn gehaakte plaids/dekens gaan ook mee, evenals leuke gehaakte sjaals/omslagdoeken.


Ook mijn mandala en een etagère met hartjes en onderzetters mogen niet ontbreken.


Altijd handig om in huis te hebben: gehaakte mandjes. Je kunt ze overal voor gebruiken, voor het opbergen van wolletjes of een leuke voorjaarsbloeier doet het er goed in. Links een gehaakt mandje van Lammy Hawaii garen. (patroon: Echtstudio) Rechts een gehaakt mandje van restjes Ribbon xl garen.


Deze lieve eendjes gaan ook mee. Ben nog met één(d(t)je bezig!

Ik heb er zin in!
Stiekem ben ik ook begonnen met een nieuw project:


Wat het wordt vertel ik de volgende keer!
Ik wens jullie alvast een fijn weekend!
Corine









zaterdag 26 maart 2016

vrijdag 18 maart 2016

Lente.............

Af en toe hebben we al wat mooie dagen, en dan krijg ik ook lente kriebels. Heerlijk alle tuinmeubels weer naar buiten en genieten van de eerste zonnestralen. Helaas is het dan van korte duur en vandaag is het dan ook somber en koud. Wel lekker weer om te haken en te bloggen. En een bloemetje in huis maakt het allicht gezelliger:


Ik had nog twee mooie kleuren Ribbon xl liggen en heb daar deze Mandala style Island rug van gemaakt. Het is een patroon van Hoooked, handmade by MaritParit.


Verder had ik zes bollen Julia garen gekocht en heb er een mooie ananas sjaal van gemaakt.
Het patroon zag ik al voorbij komen op Pinterest en mijn interesse was gewekt. Wat haal ik er toch veel inspiratie vandaan. Het duurde echter een tijdje voor ik garen zelf kon bemachtigen. Ik koos voor deze mooie kleur groen. Voor het patroon kun je overal wel terecht, maar ik heb het patroon gevolgd via You tube. Goed te doen en als je het patroon eenmaal onder de knie hebt, kun je zonder you tube verder. Hieronder de achterkant van de omslagdoek/sjaal. Je kunt hier het patroon goed zien.


En ook de voorkant mag er natuurlijk zijn! Ik heb gebruikt: 6 bollen Julia garen(zeeman) en haaknaald 4,5


Ook deze week weer verder met de voorbereidingen voor de lente fair.


 Zo is er weer een eendje gehaakt en hij ligt op de bijna-af deken van het Katia Canada garen Daarover volgende keer meer.



Ik wens jullie een fijn weekend!


Groet, Corine

dinsdag 8 maart 2016

update.....................

Wat een chaotische en vooral emotionele week heb ik achter de rug. Het is nogal wat als je na bijna 12 jaar werkzaam bent geweest opeens thuis zit. Dat hakt erin kan ik je wel zeggen. Nu krabbel ik weer een beetje op en moet opeens van alles gaan doen, waar ik eigenlijk geen zin in heb. Zoals een nieuwe en vooral moderne cv maken en ook gaan solliciteren natuurlijk. Hopelijk gaat het allemaal lukken, ik houd jullie op de hoogte. Ik heb in ieder geval nu voldoende tijd om me verder bezig te houden met de voorbereidingen voor de lente fair! Zie rechts op mijn blog!!
Ik heb er veel zin in en ben druk doende met allerlei nieuwe dingen. Zo heb ik pas het nieuwe boek van Hoooked besteld. Er staan zoveel mooie patronen in! Echt een aanrader voor diegenen die ook graag met ribbon of zpagetti haken of breien.


Verder had ik nog een aantal bollen ribbon xl besteld, in allerlei frisse kleuren. Laat de lente maar komen! Ik ben met een kussen begonnen, maar daarover later meer.


En bij mijn bestelling zaten ook een aantal patronen en een boek!
Een leuke verrassing moet ik zeggen.


Nu is inmiddels ook kruk nummer drie klaar. Ditmaal heb ik een krukje van de Xenos omhaakt met een hoesje van een donker grijs garen. Het patroon is erg makkelijk: je haakt stokjes in de achterste lus en meerdert tot de gewenste doorsnee. Dan haak je nog een aantal toeren waarbij je niet meerdert.
Ten slotte heb ik de laatste toer met vasten gehaakt en daarbij een aantal minderingen gedaan zodat het hoesje goed strak om het krukje blijft zitten!


 Het begint al een aardige verzameling te worden.


Ook ben ik nog met een plaid bezig. Ik brei dit met het Katia Canada garen, kleur ecru en rondbreinaald 10.
Het is een heerlijk patroon en breit snel weg. Dit plaid wil ik graag voor 2 april af hebben en hem daar ook showen! Nog even te gaan.............


Dus snel verder!
Corine



Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...