woensdag 23 december 2015

Fijne feestdagen!!!!


Ik wens jullie fijne kerstdagen toe, en een gelukkig en gezond en creatief 2016!
Corine

zaterdag 19 december 2015

Bijna kerst............

De donkere dagen voor kerst.........Af en toe zien we het zonnetje wel, maar vandaag is het weer somber. Binnen maar weer lekker kaarsjes aan en een haakwerkje erbij. Even het afgelopen blogjaar aan me voorbij laten trekken. Het gaat nu wat moeizaam, steeds meer volgers laten het afweten helaas..........En dan komt de twijfel, is het nog wel leuk wat ik maak, is mijn blog nog wel de moeite waard? Ik moet toegeven, ik heb minder tijd om overal te reageren, maar ik blijf wel trouw aan de mensen die ik volg. En zeker zie ik overal nog vele mooie creaties verschijnen, dus voor mij nog wel genoeg inspiratie om door te gaan. En dat ga ik met veel enthousiasme doen! Dat lucht op!

Zo zijn er ook gelukkig nog vele leuke reacties en zelfs laatst weer een opdracht voor een omslagdoek. Ze blijven leuk om te haken:


Het patroon komt bij Echtstudio vandaan en deze omslagdoek is gehaakt met Drops Eskimo garen donkerbruin uni en haaknaald 10

En natuurlijk pakken we hem mooi in:


Ik wens jullie allemaal een fijn weekend ook namens Diva:





  

zondag 6 december 2015

Heerlijk avondje..................

Heerlijk avondje zit er ook al weer op! Gezellig gisterenavond met het gezin Sinterklaas gevierd. Ieder jaar weer een kans om anoniem iemand er eens lekker tussen te nemen! Ik zal hier verder niet over uitweiden. Om vijf uur kwam Piet R (dochter) thuis van haar werk. Ze had de hele dag samen met een collega de gekke supermarktpieten uitgehangen. Thuis ging ze hier nog even mee verder!
Na  het eten dan toch begonnen met de vele pakjes, gedichten en surprises! Ja,
 we hebben genoten!En ik ben ook aardig verwend! De Sint weet waar ik van houd!
Zo kreeg ik o.a. een heerlijk haaktijdschrift en een box met sokkenwol en boek met patronen.


Linksonder nog even de omslagdoek, waar ik mee bezig ben! Het gaat erg snel en het is vanmiddag ook heerlijk rustig hier zodat ik lekker kan haken. Onder het genot van een heerlijk kopje thee en met de nieuwe cd van Adèle op de achtergrond geniet ik.

 De Sint is nog niet verdwenen of de kerstspullen komen dan toch ook al stiekem in zicht.
Vorige week bij Seizoen en Stijl al wat leuke dingetjes gescoord en afgelopen vrijdag mijn eerste kerstboom gehaakt. Het patroon komt bij het Wolplein vandaan. Ik heb hem alleen met dikkere wol gehaakt en haaknaald 5 zodat hij wat groter is dan het oorspronkelijke patroon aangeeft.


Ik vind het ook heerlijk om creatief te zijn in het interieur. En er een rustige en landelijke kerstsfeer neer te zetten. Vooral veel kaarsen, kandelaren en toefjes groen maken het in huis al zo gezellig!
Je hebt er niet zoveel voor nodig! Volgende week meer!


Nog één keer mijn kerstboom.
Tip: als je hem groter wilt maken zoals ik gedaan heb, gebruik dan een stevig garen, zodat de kerstboom niet inzakt.


Ik wens jullie een fijne week!
Corine

Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...