donderdag 23 april 2015

Druk, druk, druk................

De tijd gaat snel, inmiddels alweer bijna eind april en met al aardig wat mooi weer is het ook buiten al weer goed te doen. Zo zit ik al snel lekker beschut in onze tuin en vooral in de lente kan ik dat uren volhouden. En dan het liefst met een haakwerkje erbij!

En haakwerkjes heb ik genoeg! Nu ben ik met verschillende projecten bezig. Omdat het zo leuk is en altijd handig om bij de hand te hebben, haak ik maar weer een omslagdoek van het mooie Lana Grossa garen elastico. Gehaakt met haaknaald 5 en South Bay patroon wordt het een mooie luchtige sjaal:


Verder heb ik aardig wat opdrachten liggen, onder andere een leuk uiltje:


Dit uiltje gaat naar een baby meisje, en is gehaakt met het by Claire garen in mooie zachte pastels.
Het uiltje maak ik volgens patroon van Matawi

En met de volgende opdracht ben ik wel even zoet, een mooi zomers plaid voor op de veranda.
Gehaakt met Stylecraft special DK garen. Weer een uitdaging, maar o zo leuk om te doen.


Het patroon komt uit een Duits boek Häkeln geschreven door Tove Fevang. Er staan vele mooie patronen in, een aanrader voor de haaksters onder ons! Hierboven kun je een proeflapje zien, en volgende keer hoop ik een aantal vierkantjes af te hebben, wordt vervolgd dus......

Nu weer snel verder, en ik wens jullie alvast een fijn weekend, en een gezellige Koningsdag!





maandag 13 april 2015

IJsjes weer.....

Wat een heerlijk weertje gisteren en vandaag. Al lekker buiten gezeten, als je maar beschut zit is het prima toeven in de tuin.

Al vast vooruitlopend op het lekkere weer wat er beslist nog gaat komen, heb ik een heerlijk ijsje gehaakt. Het is een leuk pakketje wat je hier kunt bestellen.

 Een leuk tussendoor projectje, waar je nog vrolijk van wordt ook. Gehaakt met haaknaald 3,5 en 4 en het nieuwe garen van Hoooked Milano Eco Barbante. Te verkrijgen in vele zoete kleurtjes.


Laat de zomer maar komen!!.


Verder ben ik druk bezig met Crochet along deken 2015.
Ben nu helemaal bij en vanaf vrijdag komt er weer een nieuw patroon.
Zo ziet mijn deken er uit:




Een leuke manier om van mijn voorraadje katoen af te komen, en hij wordt zoals je kunt zien erg vrolijk. Ik heb er nu nog geen bestemming voor, maar dat komt vanzelf.

Net zoals een nieuwe voorraad Stylecraft DK garen en Lana grossa garen Elastico. Die liggen ook nog te wachten voor resp.. een deken en een sjaal.



 Ideeën en materiaal genoeg, nu de tijd nog haha.
 Nu ik ook nog workshops ga inplannen, blijft er niet zoveel tijd over om te haken en te bloggen. Maar dat komt allemaal wel weer, ik blijf in ieder geval jullie blogs lezen en doe zo ook weer heel veel inspiratie op! 

Heb je ook interesse in een workshop bij mij thuis, de bedoeling is om óf een poef óf een zelf te kiezen project te haken, meld je dan vrijblijvend aan via Facebook.Ik heb nog een paar plaatsen over!

Een fijne week toegewenst!
 Corine



zaterdag 4 april 2015

Pasen, naamslinger en deken ................






Zoals de titel al doet vermoeden, is het weer druk in huize Haakgaren. Na vele leuke reacties op de lente fair en ook nieuwe uitnodigingen voor andere fairs, kan ik na een hectische week in de wolken zeggen dat ik weer geland ben, haha. Dank nogmaals iedereen die met me heeft meegeleefd en ook op de fair is geweest!Het is heel leuk om op deze manier je hobby aan anderen te kunnen laten zien. En met een aantal opdrachten en een workshop in het verschiet hoor je mij niet klagen hoor!

Terug naar nu, met Pasen voor de deur en een aantal vrije dagen ga ik me zeker niet vervelen.
Eerder had ik al een naamslinger gemaakt, voor een lief baby meisje Linde, de kleuren passen goed in haar mooie retro kamertje:


Verder heb ik kussen drie afgerond en niet verkocht op de fair, met als gevolg dat ie nu bij dochter op haar bed ligt! Op naar nummer vier.(opdracht)


En dan de nieuwe deken, de CAL 2015 waar ik al eerder over sprak.
Ik wil mijn katoenvoorraad verkleinen, en daar is dit een mooi project voor.En ik ben nu bij week 12, dus loop ik nog twee weken achter, maar dat maakt niet uit. De bovenste foto laat zien hoever ik nu ben en eronder kun je de granny zien waar je mee moet beginnen.En dan iedere toer een andere kleur en wat het zo leuk houdt, ook een andere steek/patroon.





Hier ben ik nog wel even zoet mee, en toch al weer iets nieuws in huis gehaald.
Ik zag bij HOOOKED een nieuw garen voorbij komen, het Eco Barbante Milano Uni garen. In allerlei leuke frisse kleuren. Daar zag ik wel wat in, en nu ligt het te wachten............Wat zal ik er van maken, ideeën genoeg dus dat komt wel goed. Het garen  is geheel recycled en geproduceerd op een verantwoorde manier. Wordt vervolgd....

Ik wens jullie allemaal fijne Paasdagen toe, en tot snel.

Groet, Corine






Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...