maandag 30 maart 2015

Lente fair.............

Afgelopen zaterdag was het dan zover, mijn eerste lente fair! De hele week druk geweest met de voorbereidingen, zoals het selecteren en etaleren van mijn spullen die ik mee wilde nemen.
Omdat het bijna Pasen is, besloot ik mijn kraam ook dit thema mee te geven. Snel nog dit leuke pakketje bij Echtstudio besteld en de hele week paaseieren zitten haken! Ze zijn erg leuk geworden, en met het nieuwe garen 'by Claire'is het een mooi geheel geworden.


Ook mijn etagère weer tevoorschijn gehaald en hier allerlei kleine haaksels op neergelegd.
Op de bovenste verdieping allerlei verschillende kleuren onderzetters, die ik leuk per vier stuks verpakt heb. (patroon van Karin aan de haak)


 Op de middelste verdieping een verzameling aan harten, en kleine taartjes, schaap, uiltje en varkentje.


En op de begane grond een verzameling van gehaakte harten en paaskippen en eieren die ik al eerder heb gehaakt. Een leuk geheel zo samen. Ook een verzameling gehaakte sjaals gingen mee naar de fair en die heb ik opgehangen op kledinghangers en zo aan mijn kraam gehangen.



Veder wilde ik natuurlijk niet de hele dag met mijn handen over elkaar staan, ik vond het leuk om wat te haken. Dus besloot ik om een klos zpagetti mee te nemen en af en toe te haken aan een poef. Dit ook om mensen enthousiast te maken voor een workshop. Zo benaderde ik deze week de "Echtstudio" maar eens in de hoop dat zij mij nog snel zouden kunnen voorzien van een mooie kleur Zpagetti. En dat is gelukt, vrijdag ontving ik vier mooie bollen zpagetti, kleur taupe en kon ik er mee aan de gang! Ontzettend bedankt nog voor de snelle levering, en natuurlijk heb ik met flyers voor de Echtstudio reclame gemaakt.


Ik heb ook een aantal mensen enthousiast kunnen maken voor een workshop, mijn dag kon niet meer stuk.

Al met al een zeer geslaagde dag, met leuke opdrachten en aardig wat spullen verkocht!
Hieronder nog wat foto's:



Ook de girafjes gingen mee, net zo als mijn gehaakte plaids (allebei verkocht!) en twee poefen.



En tot slot nog een foto van het geheel.
Ik vond het een super leuke ervaring, om samen met nog 51 standhouders deze leuke dag te kunnen beleven! VKV groep Tiel, bedankt!

Ik wens jullie nog een fijne werkweek en ik ga snel verder met mijn haakprojecten.
Corine









vrijdag 20 maart 2015

Nog meer lente kriebels...............

Ja, het is lente, en al is het vandaag (bij ons) niet zo zonnig en vooral koud, toch heb ik lente kriebels. En dat komt omdat ik volgende week zaterdag voor het eerst met al mijn haaksels en breisels op een lente fair ga staan!


Ik vind het erg leuk en vooral spannend. Gaan de bezoekers het leuk vinden en zal ik wat verkopen? Al vind ik dat laatste niet eens belangrijk. Als er maar mensen bij mijn kraam komen, al is het maar voor een praatje, dan is het voor mij al geslaagd. Ook ga ik de mensen die belangstelling hebben proberen te enthousiasmeren, door heerlijk achter mijn kraampje te gaan haken. Nu ben ik druk met de voorbereidingen maar ik wilde dit nieuws toch met jullie delen. Zo ben ik bezig om nog wat kleine cadeautjes te maken en omdat het ook tegen Pasen loopt, kunnen de paaseieren niet ontbreken.


Onderzetters haak ik ook in allerlei kleuren, per setje van vier ga ik ze leuk inpakken!


Ik heb er nog wat te gaan, het resultaat zal ik zeker laten zien!
En als je zelf in de buurt bent, zou ik het erg leuk vinden als je de fair bezoekt!
Misschien tot de 28e?

En dit terwijl ik net met een nieuw project begonnen was. Het zat al even in mijn hoofd, en toen ik de zak met katoentjes zag die ik nog had, ben ik toch overstag gegaan! Ik doe mee aan de CAL 2015!
De wat? Crochet along 2015. bedoel ik. Vorig jaar heb ik ook meegedaan en was deze deken het resultaat:


Hieronder wat foto's van deze nieuwe uitdaging:



 Deze deken begint met een granny (het middelste grijze deel) en zo haak je iedere week weer een aantal toeren erbij. Erg leuk om te doen! Ik heb nog even te gaan, maar houd jullie op de hoogte.


Ik wens iedereen een fijn weekend!
Corine




maandag 9 maart 2015

Lente kriebels................

Wat hebben we genoten van het heerlijke weer dit weekend. Zaterdag al in de tuin bezig geweest en bij het tuincentrum een paar viooltjes gekocht om de boel wat op te fleuren. Ook een mooi boeket tulpen gekregen voor binnen. Daar wordt een mens toch blij van!



Zaterdag bij Seizoen en Stijl geweest om de lente fair te bezoeken. Altijd gezellig om ideeën op te doen en moeilijk om met lege handen thuis te komen. Zo kocht ik een paar mooie schalen van PTMD. Nu staan ze nog binnen, maar van de zomer kunnen ze ook leuk op de tuintafel staan.


Ik had ooit een krukje gekocht bij  Leen Bakker, en had al een paar weken het idee om hem een kleurtje te geven. Bij S&S een klein potje krijtverf meegenomen, in de kleur Gritti en gelijk maar aan de slag. Het kon nu lekker buiten gebeuren en daardoor was ie ook snel droog.

Voor:

Na:


Na de verfbeurt het krukje ingewreven met paste wax, waardoor het een nog mooiere uitstraling krijgt.
Ik ben weer tevreden.

Op haakgebied ben ik aan kussen nummer drie begonnen en heb inmiddels al weer aardig wat vierkantjes af:



Tot zover maar weer, ik wens iedereen een goede week toe!
Corine








zondag 1 maart 2015

Allerlei....

Dit weekend maar eens aan de gang gegaan met wat projecten die ik nog had liggen. Ik had wol over van de SAS tas (klik hier) en ben toen begonnen met een poncho (het patroon komt van internet, alleen weet ik niet meer van wie). Alleen gaandeweg kwam ik erachter dat ik niet genoeg wol had en bleek het ook niet meer voorradig te zijn. Tot ik een tijdje geleden toch nog twee bollen tegen kwam, weliswaar in een andere kleur, maar dat geeft nu juist wel een leuk effect, en nu is ie dan af.


Op de beurs, afgelopen oktober, had ik onder andere een pakketje gekocht voor een col.
In dit pakket zaten drie bollen  garen met een knooknaald. Daar ik nog nooit van deze techniek gehoord had, wilde ik hier wel gelijk mee aan de slag. Alleen heeft het er wel een paar maanden gelegen en nu in een paar avonden gehaakt!


Voor deze techniek verwijs ik jullie naar you tube, daar wordt het prima uitgelegd.
Het komt er op neer dat het lijkt op een gebreide patentsteek, maar het is echt met een haaknaald gehaakt.



Het is gehaakt met garen van Bergere de France en haaknaald 6.

Als laatste wil ik jullie nog een col laten zien, die ik even tussendoor heb gehaakt. De bol heb ik gekregen en wist even niet wat ik er van moest maken. Tot ik in een boek van de bibliotheek een leuke en zeer eenvoudige steek zag die ik wel eens wilde proberen:


Het lijkt op een gerstekorrel steek voor de breisterren onder de lezers.
Het is een stevige col geworden, die ik nu nog lekker kan gebruiken:


Nog een overzicht:



Fijne week!
Corine










Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...