woensdag 30 januari 2013

Haakrol

Eerst wist ik niet wat het was: een haakrol! Ik vond het idee wel grappig en ben er ook aan begonnen.
Met mijn favoriete garen: phildar coton 3 (kleur: taupe) en haaknaald 3.

Ik volg de haakrol bij Wieke en zij laat stap voor stap en heel duidelijk zien hoe de steken gedaan moeten worden. Ideaal ook voor de beginnende haakster. Ik kan niet wachten tot het maandag is (hihi). Dan volgt er weer een nieuwe steek. Hieronder mijn vorderingen tot nu toe.




 
 
 
 
 
 

zaterdag 26 januari 2013

colsjaal

Ja, het is nog steeds winter en ik had nog een projectje liggen. Ik had namelijk op de KreaDoe wol gekocht voor een soort colsjaal, die ook een gedeelte over de schouders hangt.



Met twee kleuren wol (dubbele draad) en naalden 10! een leuk tussendoortje. Het patroon is ook goed te doen.Je breit namelijk in banen, zes naalden per kleur en daarna brei je de boord eraan.

 

Na 24 banen gebreid te hebben was ik al op de gewenste breedte en heb ik er nog een boord aangezet en klaar is de col!!! Zie hieronder het resultaat.
 
 
 

 
Hij is leuk te dragen als het niet zo koud meer is, en dan te gebruiken als jas.
Of zoals nu gewoon over je jas heen!
 
Ik wens jullie een prettig weekend en nu op naar het voorjaar!!!!!! Ik kom al aardig in de sfeer met een mooie bos tulpen.................................
 

vrijdag 18 januari 2013

sieradendoos

Het is al weer even geleden, maar dit leuke projectje wil ik toch nog even laten zien.

Ik kreeg de vraag van dochterlief, mam wil je voor mij een sieradendoosje maken? Nu, dat wilde ik wel.

Bij Xenos een houten doos gekocht en met haar lievelingskleur van phildar coton 3 aan de slag gegaan.

Het is heel makkelijk te haken: een magische ring en dan met vasten rond haken en meerderen tot de bodem klaar is. Dan
een toer alleen in de achterste lussen haken en daarna (zonder te meerderen) verder haken tot de gewenste hoogte! Zelfs een cm onder de rand stoppen, anders past de deksel er niet op. Hetzelfde patroon gebruik je voor de deksel en die heb ik nog met een picotrandje versierd.

Om het geheel wat op te vrolijken, heb ik ook nog wat bloemen gehaakt en die heb ik met een lijmpistool erop gelijmd.



En zo ziet ie er van bovenaf uit!!
Een leuk geheel, wat heel goed past in de kamer van dochter!

Opdracht geslaagd!














Posted by Picasa

zaterdag 12 januari 2013

tasje

Nu alles weer een beetje op orde is, kerstboom eruit en alles weer netjes opgeruimd en schoongemaakt kunnen we weer fris van start.

Ik heb op de beurs o.a. katoen en patroon gekocht van een gehaakt tasje, met een steek die ik nog niet eerder heb gebruikt, namelijk de star stich. Met  3 bollen chrono phil, heerlijk stevig materiaal, en haaknaald 5 heb ik het in één avond voorelkaar.
En heb hem gelijk als cadeau weggeven. Maar ik denk dat ik er nog wel enkele ga maken in die stijl.



Het patroon kun je kopen bij Echtstudio.  Het is aan te raden als je deze steek nog niet eerder hebt gedaan een proeflapje te maken. 
 
 
 




zondag 6 januari 2013

hoesjes haken

Mijn eerste bericht van 2013!!!!

Ik wens al mijn volgers en iedereen die mijn blog leest een heel gezond, inspirerend en creatief 2013 toe!! Dat er nog maar veel volgers bij mogen komen, zodat ik ook mijn eerste give-away kan doen!
(bij 100 volgers !! dus helpme!! hihi)

En dan nu mijn plannen en projecten voor dit jaar.Eigenlijk teveel om op te noemen,
maar er borrelt genoeg in mijn hoofd, aan ideeën en inspiratie geen gebrek. Tijd is vaak de storende factor?!
Ik ben nu druk bezig met een colkraag(breien) en nog bezig aan een plaid voor over de bank(breien) en diverse kleine haakprojecten zoals hoesjes voor i-pods van dochterslief en voor mijzelf heb ik er ook al één gemaakt. Ook kraamcadeautjes (uiltjes) en onderzetters (zomaar cadeautjes voor de moeders) zorgen ervoor dat ik weinig op straat ben(haha). Verder zou ik ook graag meedoen met de petits-fours waar GrietjeKarwietje elke week druk mee bezig is.

Hieronder een paar foto's van de zojuist gemaakte hoesjes:



 
 
Het eerste hoesje heb ik zelf gemaakt, gewoon vasten haken tot de gewenste breedte en dan in de hoeken 2 vasten haken en zo rond haken tot de gewenste hoogte. De versiering heb ik gevonden bij Annemarie's haakblog . De middelste heb ik op ook zo gemaakt, alleen nog een flapje eraan gehaakt met een sluiting. Versierd met een bloem is ie helemaal af. (uit: 100 bloemen haken/breien)
De laatste is een instagram, die ik voor mijn dochter gemaakt heb. Hij komt bij Haak&Smaak vandaan. Nu, een leuk trio zo, voor ieder wat wils!
 
 
Ook een telefoonhoesje gemaakt:
 
 
Deze komt ook bij Haak&Smaak vandaan!!
 
Als verrassing voor in het nieuwe jaar voor beide moeders een pakketje met onderzetters gemaakt:
 
 
 
 
En het patroon komt van Karin aan de Haak en ze zijn erg leuk om te maken.
Wel heb ik ze nog steviger gemaakt door ze te stijven. Dit is erg makkelijk te doen: half kopje suiker en half kopje heet water erbij. Roeren tot suiker is opgelost en in dit mengsel de onderzetters onderdompelen, uitknijpen en twee dagen laten drogen (evt. tussen theedoek). En je cadeau is klaar!  

Dit was het weer voor vandaag, goede week iedereen!
Groet, Corine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 






Annemariehaakpatronen

Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...