donderdag 27 december 2012

kersthaken......................

Nog één laatste kerstbericht. Een project waar ik al even mee bezig was, maar er niets van kon laten zien, omdat ik het als cadeau weg wilde geven aan mijn schoonzus, die mijn blog volgt en mij had gewezen op deze link. Nog bedankt ! Je moet ook eens bij Karoeza kijken, erg leuke blog!

Om even terug te komen op het huisje, het haken was erg leuk en ondanks het patroon in het engels en maar één kleine afbeelding, is het me toch gelukt! Het haken op zich was zo gebeurd, maar dan komt het in elkaar zetten, iets waar ik dan toch wel tegenop zie. Uiteindelijk viel het allemaal mee en ik moet zeggen,met een heerlijk peperkoekhuisje als resultaat. Nieuwsgierig geworden, nou daar komt ie dan: 
 
En een paar foto's die ik al eerder heb gemaakt, van alle losse onderdelen:
 
 
 
 
 
 
 
En al die draadjes moeten netjes worden weggewerkt!! 
 
 
Tot zover de kerstcreaties!  Ik wens jullie allen een goede jaarwisseling toe en een heel gezond en  creatief 2013 !!!
 
Corine
 
 
 
 
 
 

dinsdag 18 december 2012

ketting haken

Even iets heel anders tussendoor. In het Phildar boek accesoires staan echt leuke colsjaals, wanten en nog veel meer leuks.
Kijk ook in eerdere berichten wat ik zoal gemaakt heb. Ook was me een ketting opgevallen. en daar heb ik dan ook in de plaatselijke winkel de kettingen en garen gekocht. Het was zeer eenvoudig om te maken, namelijk in elke schakel een vaste haken en dan 1 losse tussen de vasten. En dan met zwart nog zo'n zelfde toer.
Mijn bedoeling is om ze allebei tegelijk te dragen, maar één kan ook.
Al nieuwsgierig geworden naar het resultaat? Hieronder een korte impressie:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


zondag 16 december 2012

kerstversieringen

De kerstdagen komen al aardig dichtbij, en het huis is al aardig in kerstsfeer.
Niet overdreven, maar vooral veel kaarsen en zelfgemaakte kerstdecoraties. En natuurlijk de kerstboom!
Het roodborstje en kerstklokje heb ik aan mijn kroonluchter gehangen, geeft een leuk effect.

 


De kerstballen heb ik vorig jaar gehaakt. Samen met wat eikels en andere versiersels en een mooie kerstbel, vormt het een leuk geheel. Vorral ook met de heerlijk geurende kaarsen!! En ook even het kerstklokje toegevoegd, maar aan mijn lamp komt hij toch beter tot zijn recht!

 
 
 
En als laatste het roodborstje. Zoals al in vorig bericht gemeld komen deze patronen uit het boekje "Kerstballen haken". Ook heb ik daar twee leuke uiltjes uit gemaakt.......Komen zeker nog een keer als cadeautje van pas.
 
 

 
 
 
Met excuses voor de kwaliteit van de foto's, maar het is ook zo donker in huis en mijn camera is ook niet de beste. Ben al aan het sparen voor een nieuwe............
 
Fijn weekend allemaal.............................en tot snel.......................
 

 
 


zondag 9 december 2012

kersthaken

Het is nu echt winter, en dat resulteert in fraaie plaatjes.
Gisteren toen er nog een pak sneeuw lag, snel een foto van Viena genomen.Slim als ze is, zoekt ze een plekje waar net niet zoveel sneeuw ligt. Ze valt door haar kleur bijna niet op, maar ze zit toch echt naast de plantenbak!! Haha.
Het was haar eerste kennismaking met sneeuw!
Dit is natuurlijk heerlijk weer om weer de haaknaald te pakken en voor wat kerstversieringen te zorgen. Nu had ik het boekje "Kerstballen haken" al in huis en ben daar ben ik mee aan de gang gegaan. Een kerstster, een roodborstje, een kerstklok zijn in de maak. Het is leuk om te doen en hieronder een impressie van wat het allemaal gaat worden. Eindresultaat volgt...............

 
Ook had ik al een patroontje gevonden van een kerstboom, en daar heb ik er twee van gehaakt.
Met een leuke slinger erin staan ze leuk in de vensterbank.
 
 
 
 
 
Tot snel maar weer, fijne week!
 
 

 

Nieuwe frisse blog

Regelmatig ben ik toch wel bezig met veranderen. Is het niet in huis dan wel in de tuin en nu was mijn blog aan de beurt. Helemaal weer opg...