zondag 23 oktober 2011

herfst

De herfst doet haar intrede, winterjassen weer tevoorschijn gehaald en alle kasten onder handen genomen. Echt een werkje voor in de herfstvakantie. Van een collega kreeg ik een zak vol met sierappeltjes en die heb ik verwerkt in een krans. Bij de Action materiaal gehaald; een krans en cocktail prikkers en thuis aan de slag gegaan. Oei, wat een zere vingers krijg je van de appeltjes prikken, maar wel leuk om te doen. De krans geplaatst op een schaal en een sfeerlichtje in het midden en klaar is ie!!

Ook was ik al aan de gang gegaan met de pompoenen (patroon:de haakheksen ). Ik heb gevarieerd met garens en verschillende diktes, zodat ze in grootte verschillen. Even naar buiten voor een paar bladeren en wat appeltjes erbij zodat ook dit een leuk herfsttafereel is geworden.


Nu maar weer verder met de al lopende projecten: kerststerren haken en ook de kerstballen mogen niet ontbreken. Ook heb ik alweer wol besteld voor snoods en sjaals, want in de nieuwe phildar accessoires heb ik diverse leuke patronen gezien. Ja, ook breien doe ik vooral in de winter graag!!





Groet, Corine


maandag 17 oktober 2011

Kussen


Ik zag een leuk patroontje van een granny die ik graag wilde proberen.http://millemakes.wordpress.com/2011/05/22/something-pretty-the-pattern/
Het was dan wel in het engels, maar met een vertaalschema is het me wel gelukt. 
Zo haakte ik 50 vierkantjes en heb ik een mooi kussen van 40x40.


En nu weer verder met mijn herfstcreaties en sjaals. Daarover binnenkort bericht!!


zondag 9 oktober 2011

vervolg op dierendag

Zoals beloofd de foto van het leuke kussenhoesje voor de kattenmand.
Het wordt weer kouder en nu wilde Diva wel in het mandje gaan liggen, maar de bekleding stond haar niet aan. Ik haalde het hoesje eraf en ja hoor, madam ging er nu wel inliggen!!


Dit is gemaakt van een rest zwarte zpagetti. Ik had niet genoeg voor een heel kussen maar dat is achteraf niet zo erg, nu kan ik het er zo af halen!!

Corine

dinsdag 4 oktober 2011

dierendag

Vandaag is het dierendag!
Nu hebben we 2 cavia's en 2 katten die we altijd al vertroetelen, maar vandaag iets meer dan anders.
Al is het voor onze poes Siep niet zo'n leuke dag. Zij wordt vandaag behandeld bij de dierenarts.
Er zit iets in haar bekje waardoor ze bijna niet meer kan eten en daar wordt vandaag een  biopt van genomen.Spannende dagen voor ons en Siep. Gisteren hebben we haar extra verwend met kattenmelk, is ze verzot op, en als ze vanmiddag thuis komt staat er nog een lekker maaltje te wachten.
Siep in een buggy.

Maar voor onze Diva is het elke dag feest!
Luieren, eten, slapen en even naar buiten gaan behoren tot haar dagelijkse routine.

En voor de (riviera maison) kattenmand haakte ik van een restje zpagetti een mooi kussentje.
Helaas vinden ze het allebei niets en liggen ze er niet in. Dan maar eraf! De foto van de mand met kussen volgt nog, het wil nu niet lukken om hem toe te voegen.

Prettige dag verder!
Corine

Op de valreep..............sok(ken) breien.

Op de valreep van Oud naar Nieuw nog even een laatste blogbericht van dit jaar. En zoals je in de titel al kunt lezen gaat het dit keer ove...